Grote streektaalavond met Jan Riesewijk en Muziekgroep Algerak

Geplaatst op

De Stichting Levend Vroomshoop organiseert al enkele jaren een streektaalavond. Op vrijdag 23 maart is dat opnieuw het geval, in theater Het Punt te Vroomshoop, deze keer met in de hoofdrollen conferencier Jan Riesewijk en met muziekgroep Algerak uit Enschede. Thea Kroese is de verbindende schakel met wetenswaardigheden over spreekwoorden.

Algerak omschrijft zichzelf als ‘nen muziekgroep oet Eanske, in Tweante. De naamn Algerak is Tweants en beteeknt zeeldzaamheaid of metvaller”. Algerak maakn ‘Ellen hef rugpien’ van ‘Eleanor Rigby’ van The Beatles.

Jan Riesewijk uit Losser kennen velen van zijn rol in ‘Jonge leu op oale groond’. Ook werkte hij mee aan het programma van RTV-Oost ‘De Groote Markt 30’. En ook als ‘buutreedner’ heeft hij naam gemaakt.

We beginnen ’s avonds om 20.00 uur, en halverwege is er een pauze. De entree bedraagt € 12,50 en dat is inclusief een kop koffie/thee voor aanvang. U kunt betalen bij onze kassa, die op 23 maart open is tussen 19.00 en 19.45 uur. Er is geen pin, dus graag gepast betalen. Wie eerder kaartjes kocht voor de afgelaste streektaalavond op 2 september 2017, kan met die kaartjes gratis naar binnen. Wie vooraf bespreekt kan rekenen op een gereserveerde stoel.  Mail daartoe naar info@levendvroomshoop.nl  of bel 0546-642191.