Entertainer pur sang Harald Veenstra brengt ode aan omroepster Hannie Lip

Geplaatst op

VROOMSHOOP – Op donderdag 15 februari 2018 komt Harald Veenstra, zoon van Gert en Tineke Veenstra uit Vroomshoop, naar Het Punt te Vroomshoop. In dit sfeervolle liedjesprogramma, dat omlijst wordt door prachtige beelden, haalt Harald prachtige herinneringen op aan al de televisiehelden van toen. Ga er maar eens lekker voor zitten, want zo meteen komt Tante Hannie! Zullen we weer terug zwaaien?

 

Ieder jaar maakt Harald Veenstra een nieuw programma voor senioren. Hij vindt deze liedjesprogramma’s geweldig om te maken voor ouderen, omdat zo herinneringen op te halen met heel veel cabareteske liedjes uit onze rijke cabaretgeschiedenis. Het zijn vrolijke voorstellingen met veel herkenning en een vleugje nostalgie.

In 1951 zag Nederland voor het eerst het wonder van de televisie. Het begon met een paar honderd toestellen dus je keek bij de buren. Op woensdag- en zaterdagmiddag. Zwart-wit en nog maar met één net. Omroepster Hannie Lips werd beroemd als Tante Hannie omdat ze altijd zo leuk naar de kinderen thuis zwaaide. ’s Middags kwam Swiebertje of de Dappere Dodo. ’s Avonds met natte haartjes op de bank nog even kijken naar de grote Zaterdagavondshow met Willy & Willeke Alberti, Rudi Carell of Henk & Teddy Scholten.

Het was stil op straat als “Ja Zuster, nee Zuster” kwam of het Eurovisie Songfestival. Later kregen we “De Weekend Kwis” met Fred Oster, “Wie van de drie?” en “De Mountiesshow”. André van Duin maakte zijn debuut als bandparodist in Nieuwe Oogst en Mies Bouwman werd na de actie “Open het dorp” de koningin van de Nederlandse televisie.

Veenstra is een zanger met veelzijdige talenten. Zijn opleiding heeft hij, naast zang- en acteerlessen, in de praktijk genoten bij Jos Brink, Frank Sanders en Wim Hogenkamp. Zijn carrière begon in 1989 nadat hij zijn televisiedebuut maakte bij Hennie Huisman. In Huismans Soundmixshow zong hij een liedje van Wim Sonneveld. En gaf onverwacht ook een treffende imitatie van Jos Brink. Vanaf die tijd was Harald geregeld te gast op radio en televisie. Hij maakte vier theatershows met voornamelijk eigen werk en speelde een seizoen lang in de musical The Phantom of the Opera.

U kunt uw kaarten reserveren via reservering@welkombijhetpunt.nl of direct kopen in het Grand Café van Het Punt.