Pianist Gezinus Veldman gastartiest nieuwjaarsconcert Symfonisch Blaasorkest Overijssel

Geplaatst op

“Een verfrissende muzikale mix, wat beide partijen een muzikale meerwaarde oplevert”

VROOMSHOOP – Pianist, dirigent én Vroomshoper Gezinus Veldman levert zondag 14 januari een belangrijke muzikale bijdrage aan het Nieuwjaarsconcert van het 43 musici tellende blaasorkest van Overijssel. Bezoekers worden getrakteerd op een aantal traditionele Nieuwjaarsstukken als de Chineser Galop en Carmina Burana, maar ook filmmuziek, hobo/orkest, piano/orkest en diverse solonummers van Veldman zullen niet ontbreken. Kortom, een bijzonder muzikaal feestje om het nieuwe jaar mee in te luiden!

Dit Nieuwjaarsconcert zal de vuurdoop zijn voor de nieuwe dirigent van het SBO, Wim Booij, die per september 2017 het stokje overnam van dirigent en medeoprichter van het SBO, Alfred Willering. Het concert in Het Punt is daarnaast extra speciaal door het gastoptreden van Veldman. “Dit jaar was er budget beschikbaar voor een gastartiest. En na eerdere samenwerkingen met andere orkesten, zangers, zangeressen en bands wilden we dit keer muzikaal gezien iets anders neerzetten. Vandaar dat de keuze is gevallen op een pianist, in de vorm van Gezinus Veldman,” aldus Agnes Snippe, PR & Marketing bij het Symfonisch Blaasorkest Overijssel (SBO). Eerder speelde het SBO al een volledig uitverkocht concert in Het Punt met zanger Erwin Hulzebosch.

Gezinus Veldman zal tijdens het aankomende Nieuwjaarsconcert een tweetal stukken spelen samen met het SBO en een gedeelte van het programma zelf invullen met onder andere zijn eigen bewerking op de “Radetzky mars”. Veldman vertelt: “Ik zal ervoor zorgen dat mijn medewerking een boeiende aanvulling zal zijn op het programma van het SBO, kleurrijk en met een mix van veel stijlen. Naar mijn bescheiden mening zal het Nieuwjaarsconcert aantrekkelijk zijn voor een groot publiek”.

“Doel van ons als orkest is om Overijssel muzikaal op de kaart te zetten. We zijn een orkest voor en door muzikanten uit heel Overijssel. Het Nieuwjaarsconcert is inmiddels een traditie te noemen, waarbij we voorgaande jaren een dubbelconcert gaven met samenwerking van een jaarlijks wisselend harmonieorkest,” aldus Snippe, tevens basklarinetspeelster bij het SBO. Verder bestaat het orkest uit secties als bas, bugel/trompet, bariton/euphonium, fluit, fagot, hobo, hoorn, klarinet, saxofoon, slagwerk en trombone.

Repetitielocatie van het SBO was tot begin 2017 het Hardenbergs theater De Voorveghter, maar inmiddels wordt er maandelijks gerepeteerd in Hasselt. Snippe vertelt: “Met dank aan onze voorzitter Harry ten Brinke, die tevens voorzitter is van de programmaraad van Theater Het Punt, kunnen we in noodgevallen dankbaar uitwijken naar Theater Het Punt te Vroomshoop. Het is een mooie locatie en ideaal als repetitielocatie, mede dankzij de aanwezige goede horecavoorzieningen”. Gezinus Veldman is tevens enthousiast dit concert in Het Punt te spelen. “Het is bijzonder. Letterlijk en figuurlijk dichtbij huis. Hoewel Het Punt mij reeds vertrouwd is zal ik met dit concert, met deze bezetting, weer een nieuwe ervaring rijker zijn”.

Na afloop van het concert is er alle tijd en ruimte om in het Grand Café van Het Punt, onder het genot van een hapje en drankje, samen met de musici nog even na te genieten van dit Nieuwjaarsconcert.

Klik hier voor meer informatie

Klik hier om direct kaarten te bestellen