Creebles speelt dak eraf in Het Punt

Geplaatst op

Van oorsprong Daarlese band laat concertgangers genieten van fantastische Top 2000 show

Fotografie: Bert Rutgers

 

 

 

 

 

 

 

 

VROOMSHOOP – Concurrentie van diverse evenementen in de regio was er in het eerste weekend van december alom. Denk aan Pump up the 90’s, Monsters of Rock en natuurlijk alle Sinterklaasvierende families. “Maar toen we bij opkomst in Het Punt een volle zaal troffen wisten we één ding zeker: Wij gaan er iets moois van maken!”, zo verwoordt Karlien Bosch, zangeres van Creebles. En zo geschiedde.

Toen vanuit zowel Het Punt te Vroomshoop als de band Creebles het idee ontstond om het thema Top 2000 in concertvorm te gieten en ten gehore te brengen in een sfeervol theater waren beide partijen meteen enthousiast. “Het selecteren van de nummers die we zouden spelen was een behoorlijke uitdaging. Het zijn immers stuk voor stuk mooie platen,” aldus Bosch op de vraag hoe het Top 2000 thema werd voorbereid. De band probeerde met de selectie een gevarieerd programma te bieden, voorzien van een mooie opbouw.

“In de eerste set speelden we kleine akoestische nummers waar het publiek rustig naar kon luisteren”. Sound of Silence van Simon & Garfunkel, die uitgevoerd werd met gastmuzikant Maaike Zomer, was daarvan één van de hoogtepunten. Dat was tevens het winnende Top 2000 nummer van de Facebookactie van Het Punt, waarmee volgers op een voorgeselecteerd aantal nummers konden stemmen via een emoticon. Het publiek kon na deze opwarming op de tweede set uit zijn dak gaan. Met nummers als Tie your mother down van Queen, Satisfaction van The Rolling Stones, Sweet child o’ mine van Guns ’n Roses en Streets van Kensington gingen de voeten van de vloer en de handen in de lucht.

Bosch verteld enthousiast verder: “Natuurlijk kon Bohemian Rapsody, de nummer 1 in de Top 2000, als toegift niet ontbreken. We sloten de avond af met één van onze favorieten als band, Led Zeppelins Stairway to heaven”. De band heeft geprobeerd het publiek mee te nemen naar een hoogtepunt, en dat gebeurde ook. “En Creebles zou Creebles niet zijn als we niet een goede dosis ‘Rock & Lol’ hadden toegevoegd. Dat is gelukt en daarmee zijn we ook met het Top 2000 repertoire dicht bij onszelf gebleven”, aldus Bosch.

Marion Meinderink, algemeen coördinator bij Het Punt, is zeer tevreden over het goed verlopen Top 2000 concert. “Bezoekers hebben genoten, de avond is probleemloos verlopen en Creebles heeft in ons theater laten zien dat ze het Top 2000 repertoire grandioos met een Creebles-twist neer kunnen zetten”. Karlien Bosch haakt hierop in. “Het was een topavond! Mede dankzij het fantastische publiek, het prachtige geluid door onze vaste geluidsman Mark Bosch van BMD Productions en een geweldige lichtshow door Berto de Jong. Het was een eer om de ‘grote namen’ in deze sfeer en setting te mogen coveren. En we zijn als band best een beetje trots dat het zo goed heeft uitgepakt”. Tevreden met alle mooie en positieve reacties die zij hebben ontvangen mogen de band en locatie zijn. “Aan de hand van deze reacties zou het zonde zijn om het hierbij te laten. Wanneer weten we nog niet, maar een vervolg komt er zeker!”, besluit Bosch.