Programma Feestweek Vroomshoop 2017 uitgelicht

Geplaatst op

VROOMSHOOP – Feestweek Vroomshoop pakt op 6, 7, 8 en 9 september weer groots uit. Met in totaal negen activiteiten: kermis, kindermiddag, Women & Girls Summernight, Twenterand Tour voor senioren, seniorenmiddag, familiebingo, twee muziekavonden en een vuurwerkshow. Ook dit jaar worden alle festiviteiten in het centrum van Vroomshoop gehouden met de kermis op het Oranjeplein en de feesttent op het grasveld tussen het Oranjeplein en de Burgemeester Koetjestraat.

Kindermiddag in Het Punt
De feestweek begint zoals ieder jaar met de opening van de kermis op de woensdagmiddag. Op deze dag is het ook Euro-dag bij alle draaiende attracties. Een verandering ten opzichte van eerdere jaren is dat de kindermiddag dit jaar plaatsvindt in Activiteitencentrum Het Punt en niet meer in de feesttent vanwege de opbouw van het nieuwe vrouwenfestijn: Women & Girls Summernight.

Goochelaar en kinderfilm
De kindermiddag in Het Punt begint om 14.00 uur. Goochelaar Jan zal optreden en is geen onbekende voor de kinderen in Vroomshoop. Hij trad vorig jaar ook al eens op in de herfstvakantie. Tot groot plezier van alle kinderen. Daarom komt hij dit jaar opnieuw naar Vroomshoop toe. Uiteraard met een andere voorstelling. De voorstelling duurt een half uurtje. Na een korte pauze kunnen de kinderen aanschuiven voor een leuke tekenfilm van dertig minuten. De toegang voor de kindermiddag is gratis. Per kind mag er één begeleider mee.

Nieuw evenement: Women & Girls Summernight
De eerste dag van de feestweek wordt afgesloten met een compleet nieuw evenement speciaal voor vrouwen: Women & Girls Summernight. De avond begint al om 17.30 uur, omdat een groot deel van het evenement in het teken staat van lekker eten en drinken. De tent wordt omgetoverd tot een groot tapasrestaurant met eten uit eigen dorp, voor en door de bevolking klaargemaakt. Er zijn meerdere sfeervolle en relaxte terrassen ingericht met loungebanken, gekleurde stoelen en statafels. Het eten wordt klaargemaakt door tien hobbykoks uit Twenterand. Uit de grote dorpskernen van Twenterand (Vroomshoop, Den Ham, Vriezenveen en Westerhaar) doet minimaal één hobbykok mee. Ze bereiden en verkopen allemaal hun eigen specialiteit in de hoeveelheid van een tapas. Ieder gerechtje is te koop voor 1 euro.

Ondernemers actief aanwezig
Daarnaast zijn er 30 ondernemers aanwezig die allemaal actief aanwezig zijn. Dat wil zeggen: niet alleen achter hun kraam staan met de verkoop van producten, maar juist in actie komen voor de vrouwen. Elke deelnemende ondernemer geeft advies, workshops en demonstraties van zijn/haar producten. Ook de deelnemende ondernemers komen uit heel Twenterand. Van een reisbureau uit Den Ham tot Vroomshoopse kledingzaken en van een massagepraktijk uit Vriezenveen tot een beautysalon uit Westerhaar. De toegang voor Women & Girls Summernight is gratis.

Senioren naar de Hunebedden
De donderdag wordt om 9.00 uur afgetrapt met de vierde editie van Twenterand tour voor senioren. Dit jaar gaat de ruim vier uur durende bustocht naar de Hunebedden in Drenthe. Aansluitend op de bustocht is er een seniorenmiddag (vanaf 14.00 uur) in de tent met onder meer livemuziek. Toegang is gratis. De tweede dag wordt afgesloten met een familiebingo met superronde. De bingo wordt ook dit jaar weer georganiseerd door de supportersvereniging van de Vroomshoopse Boys.

DJ Paul Rabbering en 538-DJ Ivo van Breukelen
Op de vrijdagavond stroomt de feesttent weer vol met feestgangers. In totaal treden er drie dj’s op: Paul Rabbering, Ivo van Breukelen en Jan-Willem Drees. DJ Paul Rabbering is de hoofdact van de avond. De voormalig 3FM-DJ is nu wekelijks te horen op NPO Radio 2. DJ Ivo van Breukelen is werkzaam voor Radio 538 en DJ JWD (Jan-Willem Drees) is een lokaal talent dat voor het tweede jaar op rij de avond mag aftrappen. Nieuw dit jaar is een lasershow op de vrijdagavond en de confettishow van vorig jaar wordt verder uitgebreid.

Liveband en dj op zaterdag
De feestweek wordt op zaterdag afgesloten met een spectaculaire muziekavond waar een liveband en een dj elkaar afwisselen. De Achterhoekse liveband Jackfire vormt de hoofdact op deze avond. In de pauzes zal DJ JWD zijn opwachting maken. De entree voor iedere muziekavond is vijf euro.

Er is op de zaterdagavond om 22.00 uur ook een vuurwerkshow op het grasveld naast Het Punt. Meer informatie over het programma is te zien op de nieuwe website: www.feestweekvroomshoop.nl.