Vroomshoop krijgt nieuw evenement: Women & Girls Summernight

Geplaatst op

VROOMSHOOP – De organisatie van Feestweek Vroomshoop lanceert op woensdag 6 september een nieuw evenement: Women & Girls Summernight. Het vrouwenfestijn richt zich op lekker eten en drinken in een relaxte ‘Ibiza-sfeer’. Opvallend is dat de Twenterandse bevolking medeverantwoordelijk is voor het eten. Er komen 10 hobbykoks in actie die hun specialiteiten op deze avond klaarmaken en verkopen. Ook zijn er kookworkshops onder begeleiding van chef-koks uit de regio. De organisatie roept daarom bezoekers op niet vooraf thuis te eten.

Women & Girls Summernight wordt gehouden in de Vroomshoopse feesttent. Het festijn is gratis te bezoeken voor vrouwen. De avond begint al om 17.30 uur en eindigt om 22.30 uur. Naast aandacht voor eten en drinken zijn er drie themapleinen: Beauty, Fashion en Interior. Hier staan in totaal 30 deelnemers uit heel Twenterand en omgeving.

Hobbykoks uit heel Twenterand

Uit elke dorpskern van de gemeente Twenterand neemt minimaal één hobbykok deel aan dit nieuwe evenement. De hobbykoks worden door de organiserende Feestweek Vroomshoop financieel ondersteund voor de aanschaf van ingrediënten, borden en bestek. Daarnaast gaat een deel van de opbrengst van de etenswaren naar de hobbykoks. Volgens de organisatie kan het concept gezien worden als een groot dorpsrestaurant met eten voor en door de bevolking gemaakt.

Gerechten in combinatie met speciale wijn

Op de menukaart staan onder andere biefstukpuntjes, satéstokjes, Indonesische gerechten, champignons in bierbeslag met knoflooksaus, verschillende smaken bavaroise en eigengemaakte gehaktballetjes. Alle gerechten worden aangeboden in de hoeveelheid van een tapas. Elk gerecht is op deze avond te koop voor 1 euro. “We roepen daarom iedereen op om niet thuis te eten. Naast tien gerechtjes van de hobbykoks bieden we ook kookworkshops aan waar de vrouwen paella of pasta klaar kunnen maken met z’n allen. Verder is er een speciale wijnkaart samengesteld door Activiteitencentrum Het Punt die aansluit op de gerechten van de hobbykoks. Van een zoete witte wijn tot een fruitige rosé”, zegt organisator Patrick Drenthen.

Actieve ondernemers in actie

Het evenement wil zich onderscheiden van andere ladiesevents. Daar moet de inbreng van de hobbykoks een rol inspelen, maar ook de actieve rol van deelnemende ondernemers. “Wat je vaak ziet op ladiesevents zijn ondernemers die achter hun kraam staan en afwachten tot er iets gekocht wordt. Dat principe gaat hier niet op. Elke ondernemer is verplicht om op zijn/haar stand een activiteit aan te bieden. Denk aan een workshop meubels pimpen of een demonstratie armbanden vlechten. Er zijn ook ontspanningsactiviteiten, zoals een massage. Zo bieden we een avondvullend programma aan.”

Miss Summer Ibiza

In samenwerking met Niek Erents Fotografie en Max Hair & Beauty wordt er ook een Miss Summer Ibiza verkiezing gehouden. De finale en uitreiking van deze Miss-verkiezing vindt plaats op Women & Girls Summernight. In aanloop naar deze finale worden meerdere meiden de hele dag behandeld als echte topmodellen. Een professioneel team gaat zich bezig houden met het haar, make-up, kleding en een fotoshoot. Deelnemers kunnen zich opgeven via info@niekerents.nl.