9e en 10e voorstelling van De Winterkraaien in Het Punt te Vroomshoop

Geplaatst op

De belangstelling voor de theatervoorstelling De Winterkraaien blijft onverminderd groot en daarom organiseert de Stichting Levend Vroomshoop het komende najaar opnieuw twee voorstellingen, en wel op 23 en 24 november in de theaterzaal van Het Punt te Vroomshoop.

De voorstelling op 24 november is alweer uitverkocht, voor donderdag 23 november zijn nog voldoende kaarten beschikbaar. Belangstellenden kunnen mailen naar info@levendvroomshoop.nl of bellen naar Klaas Dragt, telefoon 0546-642191. De entreeprijs bedraagt € 17,50 inclusief een fraai programmaboekje van 24 pagina’s.

De theatervoorstellingen zijn gebaseerd op het bekende boek van Aar van de Werfhorst waarin het leven en de dood van zeven veenarbeiders beschreven wordt, in het immense veengebied in onze contreien, tussen Sibculo en de Lemelerberg. Winterkraaien werden ze ook genoemd, omdat hun gestalten, voor en achter een stobbe meetorsend, in de schemer huiswaarts kerend, leken op de zwarte vogels.

Nee, het is geen musical, geen concert, geen film en ook geen verhalenavond. Het is het allemaal. Tegen de achtergrond van filmbeelden van het ruige land, het veen, de beken en vaarten,  zingt het Chr. Mannenkoor Vroomshoop liederen over het boek.

Musicus en dirigent Gezinus Veldman schreef alle muziek. U hoort de in Vroomshoop geboren en internationaal bekende bas-bariton Hans de Vries, en Hammenaar Geerhard Abma op bugel. Thea Kroese vertelt in het dialect op meeslepende wijze over de zeven winterkraaien, die aan het begin van het boek verdrinken tijdens een heftige novemberstorm in het kanaal nabij Beerzerveld. Een waargebeurde geschiedenis.

Boek
Van het boek is een herdruk verschenen in een beperkte oplage. Het boek kost € 12,00.