Vrijmarkt in Vroomshoop wordt opnieuw in Het Punt gehouden

Geplaatst op

De vrijmarkt tijdens Koningsdag in Vroomshoop wordt voor het tweede jaar op rij niet buiten, maar binnen in activiteitencentrum Het Punt gehouden. Dit zogenoemde plan B wordt opnieuw uit de kast gehaald vanwege de slechte weersomstandigheden. Alle deelnemers behouden gewoon hun grondplek of kraam. Het evenement is door de verhuizing naar Het Punt volledig uitverkocht. De fietspuzzeltocht komt te vervallen.

“Het is een noodoplossing, maar in onze ogen wel de beste oplossing. Het plezier van de mensen moet voorop staan. En dat plezier neemt al snel af, als je met negen graden in een behoorlijke plensbui terecht raakt. Met activiteitencentrum Het Punt hebben we een prachtig alternatief, daar maken we dan ook heel graag gebruik van. Het wordt net als vorig jaar weer een enorme logistieke klus, maar met hulp van al onze vrijwilligers gaat het weer helemaal goed komen. We hopen donderdag weer duizenden mensen te mogen verwelkomen”, zegt voorzitter Lute Gombert namens de organiserende Oranjevereniging Vroomshoop.

Net als vorig jaar komen alle eetkramen onder de luifel van Het Punt te staan. Deze beschutte plek vormt meteen de entree van alle activiteiten. In Het Punt worden alle grondplekken verdeeld over de sporthal op de tweede verdieping. De aanvangstijdstip van opbouwen blijft hetzelfde: 8.30 uur. Alle overige kramen worden verdeeld in het theater van Het Punt.

Vlag hijsen
Op het plein voor Het Punt vindt vanaf 13.00 uur de officiële handeling plaats. Burgemeester Visser zal onder begeleiding van De Harmonie Vroomshoop en scoutinggroep De Azoelen uit Den Ham de vlag hijsen.

Livemuziek en horeca
In het grandcafé van Het Punt is tijdens de vrijmarkt een hapje en een drankje te verkrijgen. In de middag is er ook livemuziek. De entree voor zowel de vrijmarkt als het grandcafé is gratis.