Australisch duo komt andermaal naar Het Punt

Geplaatst op

VROOMSHOOP – Het is in alle opzichten een bijzonder duo. De ruige Chris Kenna en de verfijnde Melissa Cox met haar viool en lieflijke stem. Het Australische koppel staat zaterdag 1 april voor de tweede keer op het podium van theater Het Punt in Vroomshoop met hun Iers-Australische folkliedjes.

Afzonderlijk kunnen beiden al bogen op een uitgebreide staat van dienst. Maar vooral samen vormen ze onder de naam ‘Kenna & Cox’ een ijzersterk duo.

De twee vormen een opmerkelijke kruisbestuiving. Zanger/gitarist Chris Kenna valt namelijk vooral op vanwege zijn karakteristieke ruige stem. Het contrast met de viool en de haast lieflijke zang van Melissa Cox kan haast niet groter. Maar het is juist die combinatie die zo tot de verbeelding spreekt en de Iers-Australische folkliedjes een geheel eigen identiteit meegeven.

Het is de tweede keer dat het duo Vroomshoop aandoet. Nadat medewerkers van het theater de twee enkele jaren geleden elders in de regio aan het werk zagen, vonden ze meteen dat ze naar Vroomshoop moesten worden gehaald. Waarop de daad bij het woord werd gevoegd. Het duo maakte z’n verwachtingen helemaal waar en maakte er destijds een memorabel optreden van. “Waarop we besloten dat er beslist een vervolg moest komen. We zijn blij dat we dit duo opnieuw hebben weten vast te leggen toen ze aankondigden dat ze weer naar Europa zouden komen”, aldus woordvoerster Marion Meinderink van Het Punt.
Volgens Marion Meinderink belooft het op voorhand andermaal een intiem concert te worden. “Speciaal voor deze vond wordt het theater omgebouwd tot een sfeervolle zaal met daarin tafels en stoelen, maar ook een bar.”
Het optreden begint om 21.30 uur, zaal open 21.00 uur. De entree bedraagt in de voorverkoop zes euro en aan de kassa acht euro.

Theater Het Punt is te vinden aan de Burgemeester Koetjestraat 2 in Vroomshoop.
Zie ook: www.welkombijhetpunt.nl.