Britten Jeugd Strijkorkest komt naar Vroomshoop!

Geplaatst op

Het beroemde Britten Jeugd Strijkorkest geeft op zaterdag 25 maart a.s. een concert in de theaterzaal van Het Punt te Vroomshoop.
De leden van de Programmaraad van theater Het Punt voelen zich zeer vereerd dit geweldige orkest te hebben kunnen contracteren. “Een unicum voor Vroomshoop”, aldus één van hen.

Het Britten Jeugd Strijkorkest bestaat uit getalenteerde strijkers uit de drie oostelijke provincies, leerlingen uit de jong talentklas/vooropleiding van het Conservatorium en eerste en tweedejaars studenten. De leeftijd van de leden is tussen de 12 tot 25 jaar.
Deze musici wordt de kans geboden hun muzikale talenten op een hoog niveau te
ontwikkelen.
Het motto van het orkest is: kwaliteit, warmte, bezieling en plezier.
Het orkest staat onder leiding van dirigent Loes Visser.

Het BJSO streeft ernaar om, naast de grote strijkers stukken uit de orkestliteratuur, muziek uit alle stijlperiodes te spelen: Barok, klassiek, romantiek, 20e eeuw en ook muziek van de huidige generatie componisten.
Jonge talenten wordt de kans gegeven om solo te spelen én er wordt gewerkt met
inspirerende grote solisten.
Het orkest speelde samen met musici als Gavriel Lipkind, Liza Ferschtman, Daniël Wayenberg, Carla Leurs en Nello Mirando.

Jaarlijks gaat het Britten Jeugd Strijkorkest op reis. De afgelopen jaren was het orkest op tournee naar Spanje (Murcia), Frankrijk (FIMU, Belfort), Italië (Florence, Assisi, Prato, Montecatini Therme), Zwiterserland (Basel, Gersau), Frankrijk (Parijs, Valence, Aix en Provence, La Ciotat) en Nederland (IJssel Tour en Wadden Tour).
Het programma van dit concert in Het Punt te Vroomshoop is licht klassiek en biedt voor elk wat wils. Veel stukken zullen de bezoekers dan ook bekend in de oren klinken.

Het concert begint om 20.15 uur, theaterzaal open: 19.45 uur.
Kaarten zijn te reserveren via reservering@welkombijhetpunt.nl of telefonisch via 0546-705050