Eredivisie volleybal naar Sporthal Het Punt

Geplaatst op

Onderstaand bericht stond in de Tubantia:

ALMELO/VROOMSHOOP – De volleybalsters van Eurosped nemen na dit seizoen afscheid van de IISPA topsporthal in Almelo. De eredivisionist verhuist naar sporthal Het Punt in Vroomshoop.

De verhuizing naar Vroomshoop is het gevolg van de samenwerking tussen Eurosped en de nieuw op te richten businessclub Twenterand Volleybal. Het afscheid van de IISPA gaat de Almelose vereniging aan het hart. “We hebben in de jaren dat we hier spelen een uitstekende band opgebouwd met de mensen van het Sportbedrijf Almelo en natuurlijk in één van de mooiste sporthallen van het land gespeeld”, zegt voorzitter Marcel Jansink. “Alle argumenten echter afwegende zijn de mogelijkheden die nu ontstaan in de gemeente Twenterand zo interessant dat we de moeilijke keuze hebben gemaakt om de IISPA te gaan verlaten.”

In het nieuwe onderkomen verwacht Eurosped nog beter aan de voorwaarden te kunnen voldoen die de volleybalbond Nevobo stelt aan eredivisionisten. “Op vele fronten ontstaan er nieuwe, betere mogelijkheden door de samenwerking met de businessclub Twenterand Volleybal”, stelt Jansink. “Er gaat de komende tijd voor veel mensen het één en ander veranderen en er gaan mooie nieuwe dingen ontstaan.”

Boost voor volleybalsport: Johan Kuipers, initiatiefnemer van de businessclub, is verheugd met de komst van de topvolleybalorganisatie naar Vroomshoop. “We zijn er trots op dat het gelukt is eredivisievolleybal naar de gemeente Twenterand te brengen en zijn ervan overtuigd dat de komst van Eurosped naar Het Punt in Vroomshoop een boost geeft voor de volleybalsport in de gemeente. We rekenen erop dat het team snel een plek verovert in de lokale gemeenschap, maar ook in de ruime regio rondom de gemeente Twenterand.”