Kerstmarkt Vroomshoop van zaterdag naar vrijdagmiddag- en avond

Geplaatst op

VROOMSHOOP – De jaarlijkse kerstmarkt in het centrum van Vroomshoop vindt dit jaar niet plaats op een zaterdag, maar op een vrijdagmiddag- en avond (16 december). “Steeds meer kerstmarkten worden op een zaterdag gehouden. Wij willen ons juist onderscheiden. En de markt vindt nu voor een groot deel plaats in de sfeervolle avonduren”, zegt voorzitter Lute Gombert van de organiserende Oranjevereniging Vroomshoop.

Al jaren organiseert de Oranjevereniging Vroomshoop de kerstmarkt in Vroomshoop op een zaterdag. Maar het besluit om naar een vrijdag te verhuizen, is zeer bewust genomen. “Als je ’s avonds in het donker tussen al die verlichte kraampjes wandelt, roept dat bij velen het échte kerstgevoel op. De kerstmarkt krijgt zo een andere uitstraling dan de laatste jaren, toen de markt overdag, in het daglicht, werd gehouden”, zegt Gombert.

De kerstmarkt is door de verplaatsing naar vrijdag op andere tijden te bezoeken dan voorheen. Nu is de markt geopend van 16.00 tot 21.00 uur. Dat betekent dat een groot gedeelte plaatsvindt in de avonduren. De organisatie laat weten het terrein sfeervol aan te kleden en te verlichten. “Kerstmarkten zijn met name een begrip in Duitsland. Daar worden ze bijna allemaal het drukst bezocht in de avonduren, omdat mensen dan de tijd hebben en de avonduren zien als het meest sfeervolste moment om de markt te bezoeken. Die uitdaging gaan wij dit jaar ook in Vroomshoop aan”, aldus Gombert.

De laatste jaren neemt de populariteit van de kerstmarkt in Vroomshoop toe. Vorig jaar namen liefst 80 standhouders deel aan de markt. De groeiende belangstelling is ontstaan na de verhuizing van het Oranjeplein naar de Koningin Beatrixlaan. Deze dubbele straat zorgt volgens standhouders en bezoekers voor een intiem, sfeervol kersttafereel.

Er zijn dit jaar maximaal 55 verlichte kramen beschikbaar. Een verlichte kraam van 4 meter bij 1 meter kan gehuurd worden voor 35 euro. Naast de 55 verlichte kramen van de organisatie, is er ook ruimte voor deelnemers om een standplaats te huren voor een eigen kraam. De prijs hiervoor is 5 euro per strekkende meter. Voor eet- en drinkkramen gelden afwijkende tarieven en regels. Hiervoor kunnen belangstellenden contact opnemen met de organisatie. Mensen kunnen online hun kraam reserveren via www.oranjeverenigingvroomshoop.nl of contact opnemen met Willy Dogger (tel.: 06-21548569 na 18.00 uur, e-mail: wadogger@caiway.nl).