Hovius plays Hendrix!

Geplaatst op

Jimi Hendrix oftewel James Marshall (Jimi) Hendrix (geboren als Johnny Allen Hendrix, Seattle, 27 november 1942 – Londen, 18 september 1970) was een invloedrijke Amerikaanse gitarist en singer-songwriter. Hij werd bekend door zijn virtuoze, flamboyante gitaarspel. Hij bracht een revolutie in het gitaarspelen teweeg door het gebruik van nieuwe akkoorden, feedback en vernieuwende opnametechnieken. Zijn stijl kan omschreven worden als een creatieve, psychedelische verwerking van rock-‘n-roll, soul, en ook van blues invloeden.! Jimi Hendrix heeft talloze wereldhits op zijn naam staan zoals Hey Joe , Purple Haze , Voodoo Chile ,All Along The Watchtower etc etc.!

Marco Hovius (bekend van 16Down, Prodigal Sons) bracht drie albums uit met rock, speelde met eigen werk menig maal in alle grote zalen en op alle grote festivals (Lowlands, ParkPop,Zwarte Cross) in Nederland en Belgie.! Incidenteel brengt hij werk van muzikale grootheden. Met werk van Radiohead speelde hij voor uitverkochte zalen (Marlboro Flashback Tours) en in een bezeten 4mansformatie speelt hij vol overgave werk van Pearl Jam.!

Hovius brengt sinds 2002 met een speciale formatie het repertoire van Jimi Hendrix weergaloos ten gehore.! Wil jij met deze band helemaal los gaan op live muziek van Jimi Hendrix?! You’d better BE there!!! Het Punt Vroomshoop, datum 11-06-2016!

Marco Hovius lead vocals/ lead guitar (16Down)!

Bauke Bakker drums / backing vocals (Bertolf)!

Kobus Groen bass (Miss Montreal)!

Serge Bredewold bass (Jan Akkerman)!

Oscar Kraal drums (Anouk /Candy Dulfer)!