Ruim 5.000 bezoekers komen af op overdekte Koningsdag Vroomshoop

Geplaatst op

Koningsdag Vroomshoop is bezocht door ruim 5.000 bezoekers. Alle activiteiten vonden binnen plaats in verschillende ruimtes van activiteitencentrum Het Punt. De aanwezige burgemeester Visser was onder de indruk: “Een geweldige oplossing en initiatief om dit in Het Punt te organiseren.”

Een volgepakte sporthal met ruim honderd grondplekken, een uitverkocht theater met tientallen kramen, attracties en warme snacks onder de overkapping en spetterende livemuziek in het grand café. Koningsdag Vroomshoop 2016 in een notendop.

Twee dagen voor Koningsdag besloot de organiserende Oranjevereniging Vroomshoop in nauwe samenwerking met Het Punt om alle activiteiten van buiten naar binnen te verplaatsen vanwege slechte weersvooruitzichten. En dat bleek achteraf een gouden wissel te zijn. Niet zozeer vanwege het weer, want dat viel enigszins mee. Maar gezien het hoge bezoekersaantal en alle positieve reacties.

Bezoekers uit de hele omgeving kwamen af naar Vroomshoop, ‘want jullie houden alles overdekt’, was een veelgehoorde opmerking van belangstellenden. In minder dan 48 uur tijd moest plan B voor Koningsdag gerealiseerd worden. En met succes. Alles verliep vlekkeloos en de reacties waren louter positief. Alle deelnemers kregen een gratis traktatie van Oranjevereniging Vroomshoop als blijk van waardering. De organisatie liet namelijk 300 mini-oranje tompouces bezorgen.

Verder deden ruim 500 kinderen mee aan de kinderspelletjes. Het optreden van Dokter en de Heer (crazy piano’s setting) in grand café Het Punt kon ook rekenen op honderden liefhebbers. “Dit was een heel bijzondere dag. Voor ons, maar voor iedereen. Vroomshoop heeft zich van haar beste kant laten zien. Wij willen alle bezoekers, deelnemers en vrijwilligers bedanken. En ook alle medewerkers van Het Punt, want zonder hen was dit nooit gelukt”, zei een trotse voorzitter Lute Gombert namens Oranjevereniging Vroomshoop.