Voorjaarsdansdag 28 mei 2016 – Zonnewende Vriezenveen

Geplaatst op

Bewust bewegen op muziek, dat is ‘Sacred Dance’. Velen in onze regio hebben nog niet van deze dans gehoord.  Vaak denkt men vooraf dat het iets ‘zweverigs’ is. Dansdocent Jeaneth de Witte: “Wie eenmaal heeft deelgenomen, reageert vooral enthousiast. Zo blijkt regelmatig.  Je moet de dans vooral beleven door het te doen.”

Het bewust bewegen in de dans, waarbij je aandacht gericht blijft op het hier en nu, heeft een positief effect op lichaam en geest.

Er zijn energieke en verstillende dansen op o.a. klassieke, eigentijdse of wereldmuziek. Elke dans kent een vaste choreografie, die we in een cirkel dansen.  Natuurkunde, filosofie, universele geometrische vormen, getallensymboliek Pythagoras, mythologie, levenskunst en bewustzijn, komen tot uiting in de choreografieën. Bewegingen uit de klassieke danskunst vormen de basis voor veel bewegingen.

Grondlegger van deze dans is Professor Bernard Wosien (1908-1986) Hij studeerde o.a. theologie, kunstgeschiedenis, expressiepedagogiek. Hij was balletmeester en choreograaf. Wosien noemde de mens een levende verbinding tussen hemel en aarde. Friedel Kloke Eibl was zijn leerlinge en naaste medewerker. Zij geeft deze dans samen met haar dochter inmiddels wereldwijd.

De Voorjaarsdansdag staat in het teken van de zon als symbool van vitaliteit, vreugde en vernieuwing.

Jeaneth geeft tweewekelijks les op de dinsdagavond in Vriezenveen. Dit jaar geeft zij ook drie dansdagen in de Harmoniezaal van Het Punt in Vroomshoop. Je kunt een gratis proefles in Vriezenveen volgen.

Uitgebreide informatie over de dans: http://www.zonnewende.nl/index.php/centrum-zonnedans

Voorjaarsdans in Het Punt op 28 mei 2016 van 13.00 – 17.00 uur. De kosten bedragen € 20,- per persoon en dit is inclusief koffie/thee.

Interesse in deze bijzondere middag? Voor vragen en aanmelden kunt u contact opnemen met contact@zonne-wende.nl