Project “Eat en Meet” voor herhaling vatbaar

Geplaatst op

Op 13 en 20 januari jl. vond het project “Eat en Meet” plaats in Het Punt te Vroomshoop. Een zeer geslaagd project dat volgens de deelnemers voor herhaling vatbaar is. Het project kon mede dankzij de hulp en bijdrage van Rotary Twenterand plaatsvinden.

Het project “Eat en Meet” bestond uit 2 middagen vol gezelligheid met als hoofddoel verbinden en ontmoeten. Tijdens de eerste middag op 13 januari is er door ouderen en vluchtelingen gezamenlijk gekookt. Het buffet dat hieruit voort is gekomen bestond uit allerlei kleine gerechten uit zowel Nederland als de landen waar de vluchtelingen vandaan komen zoals Syrië, Eritrea en Irak. Voorbeelden van gerechten die gemaakt zijn waren kniepertjes, oliebollen met dadels, Irakese loempia’s en Syrische bloemkool. Ook de maaltijd na het koken was heel gezellig.

De vluchtelingen zijn nog niet zo lang in Nederland en volgen hun inburgeringslessen bij Enoch Educatie. Ze zijn ontzettend gemotiveerd om de Nederlandse taal en de cultuur te leren. Ondanks de taalbarrière kwamen er hele leuke gesprekken op gang.

Op 20 januari volgde er een spelmiddag voor dezelfde groep. Tijdens deze middag kwamen er zes echt oudhollandse spelletjes aan bod zoals sjoelen, blikgooien en het knikkerspel. Ook deze middag was zeer geslaagd. Ongeveer 20 deelnemers hebben aan dit project mee gedaan.

Uit de enquête die achteraf door de deelnemers is ingevuld is gebleken dat het project voor herhaling vatbaar is. Het Punt wil dan ook gaan kijken of dit mogelijk is. Ter afsluiting van het project is Margreet Middag (organisator van het project) op 2 februari bij de Rotary langs geweest om een presentatie over het project te geven. Rotary Twenterand heeft dit jaar als thema vluchtelingen en wilden graag weten hoe het project, mede door hen mogelijk gemaakt, is verlopen.

Het Punt wil alle deelnemers bedanken voor hun aanwezigheid en tevens alle mensen die tijdens de twee middagen hebben geholpen. Als laatste willen we nogmaals de Rotary bedanken voor het sponsoren van de maaltijd.