Tentoonstelling Kracht uit geweld

Geplaatst op

Jaarlijks zijn 1.000.000 Nederlanders slachtoffer van huiselijk geweld. Kindermishandeling komt in Nederland meer dan 119.000 per jaar voor. Huiselijk geweld en/of seksueel misbruik heeft een enorme impact op het leven van betrokkenen en hun naasten. Om dit thema in de gemeente bij mensen onder de aandacht te brengen, wordt de tentoonstelling ‘Kracht uit Geweld’ georganiseerd. Iedereen verdient het om zich veilig te voelen in zijn of haar eigen huis!

De tentoonstelling bestaat uit kunstwerken gemaakt door slachtoffers van huiselijk geweld en/of seksueel misbruik. Ieder kunstwerk is uniek en vertelt een persoonlijk verhaal. Het maken van kunst kan een middel zijn om uiting te geven aan je gevoel of een verhaal. Deze tentoonstelling laat zien wat huiselijk geweld met mensen doet. Tegelijkertijd laat het de kracht zien die de slachtoffers hebben (her)vonden om hun ervaringen met ons te delen.

De tentoonstelling wordt georganiseerd door de gemeente Twenterand in samenwerking met Stichting Kunst uit Geweld.

Op 11 januari 2016 zal de tentoonstelling door burgemeester Visser officieel worden geopend in Het Punt. Iedereen die hierin is geïnteresseerd, is van harte welkom:

Datum:                Maandag 11 januari 2016

Tijd:                     15:30 – 16:30 uur (inloop vanaf 15:00 uur)

Locatie:               Het Punt (Burgemeester Koetjestraat 2, Vroomshoop)

De tentoonstelling is vanaf 11 januari tot 1 maart 2016 te bezichtigen in Het Punt in Vroomshoop. De tentoonstelling is vrij toegankelijk, er zijn geen kosten aan verbonden.